04 March 2011

erti sebuah sahabat

hai kitak!

mohd muttaqin bin mulup


assalamualaikum wbt..akhirnya aku berjaya mencuri sedikit masa untuk meng'update' blog aku yang tak seberapa ni..
kali ni aku nak jadikan insan dalam gambar tu sebagai subjek blog aku..

awwalan, ni la member rapat aku kat sini...aku kenal dari MMP lagi..
asal dari rembau bilad al-tis'ah..uhuu
dia ni memang best giler..memang ramah dan banyak cakap...

aku nak minta maaf kat taqin..sorry..
hahaaa...
hari tu ko suruh aku upload gambar ni...tapi aku upload dalam blog aku..
nanti ko ambik je la gmbar ni..

seterusnya~

kat sini aku nak pesan dekat korang,
kalau nak pilih kawan, pilih yang baik akhlaknya..
sebab kawan tu la yang akan mempengaruhi akhlak kita..baik kawan kita tu,baik la kita..
teruk kawan tu,teruk la kita..kecuali kita dapat ubah kawan tu jadi baik..huuu..
kita bebas berkawan,dan terpulang pada diri untuk menilai baik buruknya sesuatu itu.

korang pasti akan jumpa bermacam-macam bentuk ragam manusia..
contohnya
  1. orang yang suka cakap besar, nak menunjukkan dia tu hebat la...
  2. orang yang cakap tak serupa bikin
  3. orang suka cari kesalahan..ish2..
  4. orang yang selalu ambik kesempatan..
  5. sombong
  6. dll
banyak lagi sebenarnya..
hahaaa...member aku kat atas tu baik..

itu saja kot stakat ni~

sebagai seorang yang berilmu,sudah pasti anda akan memahami apa itu erti sebuah persahabatan, tidak semua kawan kita yang akan bersama kita sewaktu kita susah..

kat sini aku ada sahabat yang betul-betul aku respect,sebab masa aku dapat musibah
pada sem lepas,diorang yang banyak bantu aku..
salah seorang sahabat tu ialah member aku kat atas..hahaa
2L1P







3 comments:

..me.. said...

apa yg 2L1P???

za wrote this said...

wah! gya duhal...
gud2...menjadi seorg yg dewasa :)
erti sebuah pershatan itu lebih indah dr cinta bsm manusia
huk3..<<sik da makna
slm ng kwn mu tuh..

Anonymous said...

Assalamualaikum. Boleh saya tanya. kawan En. ni pernah sekolah di sek menengah Dato Abdullah (SEMENDA) ke ?

 
© Copyright 2035 Fareed Kadir
Theme by Yusuf Fikri