17 November 2012

Kursus sukarelawan

perrgh..alhamdulillah selesai sudah program besar utk sem ini..so sekarang ni nak siapkan eseiman dgn tesis je tinggal..hah,ni nak cite kebizian yg telah dilalui..

berminggu-minggu dengan persiapan program masyarakat berjiran..walupun pegang post sukan, tak bermakna keje tu ringan..berat jg sebab first time pegang post sukan..segala surat-menyurat, pinjam meminjam dan sebagainya telah settle sebelum pergi kursus..*kitorang kne pegi kursus dulu baru leh join program masyarakat berjiran tu..kalo x pgi kursus tu, maksudnye markah kitorang xde..

kursus tu kursus biase je..tp adelah input penting yg boleh dpt dr kursus tu..yg paling x leh lupe, ada dua aktiviti.pertama, jadi mayat hidup,ala..dibungkus dengan kain putih..dekat sejam dibungkus..xsampai sejam pun..dibungkus bukan pe,kirenya malam tu program muhasabah diri..so kne la tolong urusetia..*pdhal ade sbb lain tuh..haha..kalo xphm xpe!em..yg kedua, masuk hutan kol 12 tgh malam..kitorang dibahagi kumpulan pastu jalan kat hutan tanpa torchlight..yg ade cume tali..kte kne ikut tali tu sampai ke penghujung jalan..dalam perjalann kite akan diganggu oleh 'binatang2 hutan'..seram kot kalo jalan sorang2,nasib baik jalan berempat!

lepas kursus tu kitorang kne grak g kelantan untuk program khidmat masyarakat..bayangkan,kitorang ada masa 5jam untk kemas barang sebelum g kelantan.(kemas barang+cuci baju dsb)..lepas je kursus, balik ukm kejab pastu malam tu kol 11 gerak g kelantan..penat!non-stop working..

hah!tp kepuasan tu ade..hihii..


gambar, berada dalam satu group yg sama..dari start mule2 masuk ukm dah jumpa budak ni!hahaa..

1 comments:

Za Noh said...

All the best !

 
© Copyright 2035 Fareed Kadir
Theme by Yusuf Fikri